Alun haparointia

Koska tarinani tapahtumapaikkoina olivat Veikka-nimisen pojan unet, aika nopeasti minulle virisi ajatus, että voin luoda kokonaisen sarjan tarinoita yhden sadun sijaan. Unet tapahtuivat Unenmaassa, jossa Veikan oppaina toimivat runojeni Uninen Matti (vastasi mielikuvissani nukkumattia) ja hänen kissansa Naurava Katti, joka osasi tietenkin puhua.

Ensimmäiset käsikirjoitusversioni kirjoitinkin näillä henkilöhahmoilla ja -nimillä. Jossakin kohtaa tajusin, että vaikka runossani Uninen Matti ja Naurava Katti kuulostivat kivoilta, niin noin 10-vuotiaille tarkoitetussa seikkailukirjassa, nuo hahmojen nimet tuntuivat kovin lapsellisilta. Kuka kymmenvuotias haluaisi lukea kirjan nukkumatista näinä chimojen, starwarsien, monsterhighien ja örkkimörkkien aikakautena? Alun alkaen aloitin kirjoittamisen sillä mielelläni, että siitä tulee lahja omalle lapselleni, mutta asiaa pohdittuani en uskonut hänen innostuvan teksteistäni ja unisistamateistani.

Tuossa kohtaa oli vakavan pohdinnan paikka, sillä ei ollut mieltä jatkaa, jos ei itsekään uskonut siihen mitä teki. Luovuttamaan en ryhtynyt, vaan tein töitä kahta enemmän, ja nimenomaan nimien, mutta myös koko luomani maailman kanssa. Yritin luoda sopivan mielikuvitukselliset, mutta kuvaavat nimet niin hahmoille kuin koko paikallekin. Jätän nuo nimet vielä paljastamatta, sillä ajattelin esitellä kirjani sekä niiden henkilöt myöhemmin yksityiskohtaisesti. Toivottavasti jaksat odottaa siihen asti.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s